Wijn


Wijn is een van oudste alcoholische dranken die er zijn. De eerste wijnen werden rond 7000 voor Christus al gemaakt. Zelfs de romeinen dronken al wijn ter ere van hun god! De mesopotamiërs waren de allereerste die begonnen met het maken van wijn. Later toen de mesopotamiërs begonnen te handelen in wijn werd wijn over de hele wereld bekend. Egypte begon toen ook met het zelf produceren van wijn.   

Er zijn 3 verschillende soorten wijn namelijk witte wijn, rode wijn en rose. Daarnaast kun je deze soorten nog op verschillende manieren maken. Zo is de ene wijn zoet en fris en de andere wijn wat zwaarder en bitterder. Dit ligt er puur aan hoe de fabrikant zijn of haar wijn bereid. Er zijn ontelbaar veel soorten wijn voor bij elke soort gelegenheid. Je hebt bijvoorbeeld soorten wijn die geschikt zijn voor bij een diner, er zijn zelfs nog verschillende soorten wijn voor verschillende soorten diners. Bij jou lokale drank winkel of in een catalogus kan je vinden welke soort wijn het beste is voor de gelegenheid waarvoor jij de wijn wil gaan drinken. 

Het nadeel van wijn is dat je er heel gemakkelijk dronken van kan worden. Je hebt eerst eigenlijks niks door omdat het lekker smaakt en je het niet gelijk voelt. Helemaal als je wijn te snel drinkt dan dat de bedoeling is kan dit nog wel eens verkeerd gaan. Wijn moet je rustig drinken en neem vrij kleine slokjes. Daarnaast kan je van wijn een flinke kater krijgen en echt wel ziek zijn de dag daarna. 

In deze landen wordt wijn het meeste geproduceerd. 1. Frankrijk  2. Italië  3. Spanje  4. Verenigde staten  5. Argentinië  6. China  7. Australië  8. Chili  9. Zuid-Afrika  10. Duitsland

Met name Frankrijk, Italië en Spanje staan bekend om hun wijn en de vele velden met druiven. 

+ There are no comments

Add yours