Zelf een borrelplankje maken


Een avondje thuis borrelen is heerlijk op z’n tijd! Even op een mooie zomeravond buiten zitten en lekker bijkletsen! Of op een regenachtige avond gezellig met z’n allen op de bank. Maar bij zo’n avondje borrelen hoort natuurlijk ook iets lekkers. Hier zijn een aantal tips om thuis lekkere hapjes te maken voor tijdens het borrelen, want hoe leuk is het nou om zelf een borrelplankje te maken voor jezelf of voor je gasten! Ben jij benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan maar snel verder. 

Een borrelplankje kan je maken op verschillende manieren. Het prettigste is om zoute of hartige dingen te eten tijdens het borrelen. Veel gebruikte etenswaren op een borrelplank zijn kaas, worst, olijven, stokbrood, borrelnootjes, pinda’s  of minisnacks. Je kan het zelf zo uitgebreid maken als je zelf wil en dat is natuurlijk wel prettig! Helemaal omdat je je borrelplank dan kan aanpassen op bijvoorbeeld het aantal gasten wat je ontvangt of als er bijvoorbeeld iemand is die ergens allergisch voor is dan kan je daar makkelijker rekening mee houden. Je kan de borrelplank zo uitgebreid maken zoals je zelf wil en het precies aanpassen op jouw smaak. Je kan de borrelplank ook aanpassen op wat je drinkt, bijvoorbeeld met een speciaalbiertje is kaas of minisnacks een goede combinatie. 

De mogelijkheden voor een borrelplankje variëren dus enorm! Opties voor een borrelplank zijn bijvoorbeeld het bekende kaasplankje. Je kan er ook voor kiezen om verschillende schaaltjes te vullen met lekkernijen zoals borrelnootjes, droge worst, leverworst of pinda’s. Als je het graag wat uitgebreider wil doen kan je er ook voor kiezen om bitterballen warm te maken en te serveren met verschillende sausjes. Het is ook zeker leuk om een stokbrood warm te maken en deze te serveren met kruidenboter of alvast snedes maken in het stokbrood en daar kruidenboter in te doen en even in de oven te doen!

+ There are no comments

Add yours